Skip to content

Head hunting

Procesul de recrutare clasic pentru pozitiile de top management incepe sa fie inlocuit de head-hunting, care, desi presupune un efort financiar mai mare din partea clientului, reprezinta o investitie cu amortizare rapida. Desi pana acum companiile care recurgeau in mod frecvent la procesul de head-hunting erau multinationalele, obisnuite cu acest gen de abordare, in ultimii ani si companiile romanesti, care isi permit efortul financiar, au inceput sa apeleze la acest serviciu.

Head-hunting-ul nu este un simplu proces de recrutare, care implica crearea ofertei de munca, selectia CV-urilor venite, programarea candidatilor care corespund cerintelor la un prim interviu si angajarea candidatului potrivit. Head-hunting-ul, este folosit de regula pentru pozitiile de middle management sau top management.

Procesul de head hunting pare simplu la prima vedere, head-hunter-ul avand sarcina de a aborda persoana dorita de companie si de a-i prezenta oferta, dar in realitate lucrurile nu sunt deloc asa simple precum par, procesul de vanatoare desfasurandu-se pe o perioada mai indelungata, cu rabdare si tact.

Public Euroconsulting, prin personalul sau calificat in acest gen de proces de recrutare, va pune la dspozitie si acest serviciu. Avem la baza o foarte buna cunoastere a pietei locale si existenta unei mari baze de date, structurata corespunzator pe domenii de activitate, care cuprinde potentiali candidati. Avem cele mai bune metode de lucru, experienta si pregatirea nu numai pentru a facilita procesul de head hunting ci si pentru a-l duce la bun sfarsit cu succes.